Ez a káposztás zsemle remek étel, azoknak akik nem esznek húst, de előételnek, vacsorának is nagyn jó.
Hozzávalók:
1 fej káposzta
4 zsemle
2 dl tejföl
2 tojás
4 ek olaj
1 ek kristálycukor
1 mokkáskanál borsikafű
1 mk őrölt feketebors
ízlés szerint só
Elkészítés:
A káposztát tísztitás után lereszeljük.Kevés olajon piritani kezdjük, majd 4 evőkanál vizet hozzáadva addig pároljuk,mig zsírjára nem sül. Levett fedővel világosbarnára piritjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a cukorral. A zsemléket kettévágjuk, belüket kiszedjük, amit belekeverünk a káposztába. Ezután a zsemléket megtöltjük a töltelékkel, amiből egy keveset félreteszünk. Ráteszük a zsemlék kalapját, és a tejföl, félretett káposztából, felvert tojásból,borsikafűvel megkenjük a tetejét. Tepsibe rakjuk, előmelegített, forró sütőben ropogósra sütjük. |